Porkkanakakku

Porkkanakakku

Olen yleisesti ottaen hyvä taistelemaan mielitekoja vastaan, mutta tällä kertaa epäonnistuin totaalisesti. Vaihtoehtoina oli mennä joko kahvilaan kakulle tai tehdä kakku itse. En kestänyt ajatusta siitä, että se ainoa himoittu kakkupala olisikin ollut pettymys, joten päätin kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Ja tietenkin kun tekee kokonaisen kakun, on myös erittäin pätevä syy pitää pienenmoiset kestit. Kakkua ja juotavaa ja sitä rataa. Kyllä te tiedätte.

 

IMG_2759.jpg

 

AINEKSET

Main stuff:

4 porkkanaa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 dl öljyä

3 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

 

Kuorrute:

Purkillinen tuorejuustoa

1 appelsiini

Pähkinärouhetta

 

Mitä vähemmän tiskiä leipoessa saa aikaan, sen parempi, joten aloita vispaamalla kananmunat ja sokeri. Tulet tarvitsemaan vain ja ainoastaan yhden kulhon. Raasta porkkanat ja heitä joukkoon. Lisää öljy. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita. Sillä aikaa, kun uunin lämpötila nousee 175 asteeksi, voit voidella vuoan. Kaada seos vuokaan, viskaa se uuniin ja nuku 50 min kauneusunet. Kuorrute on niin helppo, ettei sillä kannata vaivata päätä, kun vasta myöhemmin. Anna kakun viilentyä rauhassa. Raasta appelsiini, sekoita tuorejuustoon ja levitä. Pähkinärouhetta voit lisätä päälle ja avot, kakku on valmis!

 

-Linda

Belated Easter post

Belated Easter post

san sebastián

san sebastián