naiset

naiset

8 maaliskuuta. Naistenpäivä.

Olen syntynyt todella erilaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Venäjällä 8.3 kukka-, koru- ja suklaakauppiaat ovat itsemurhan partaalla stressin takia.

 Sulla ei tarvitse olla kumppania, jotta pääset tunnelmaan mukaan, todennäköisesti saat kukkasen ventovieraalta kadulla tämän päivän kunniaksi. Työpaikalla mieskolleegat tietenkin tuovat naisille kukkia ja suklaata. Jotta voitte vähän hahmottaa tämän juhlan suuruutta niin jo ala-asteella tänä päivänä pojat tuo tytöille kukkia ja lahjoja. Ja siitä eteenpäin kimput vaan kasvavat ja sormuksissa on suurempia ja suurempia kiviä. Tästähän on Naistenpäivänä kyse?

Silloin ekalla luokalla, kun sain ensimmäiset lahjat pojilta, ymmärsin myös, ettei äiti ole turhaan sanonut, että olen kaunis. Olin poikien suosiossa niinkuin muutama muukin tyttö luokallamme. Meidän kesken pojat jaettiin ja vaikka olimme olevinaan kaikki kavereita niin kyllä niitä muita kilpailijoita vähän vihattiin. 

Ihan oikeasti! Miettikää! Siis jo 7-vuotiaana sisäistin yhteiskunnan sanoman siitä, mikä nainen on. Riittää, että olet kaunis ja menet naimisiin ja teet lapsia. Näin on opetettu mulle, vaikka äitini oli yksinhuoltaja, joka opiskeli lakia ja kävi samalla töissä oikeudessa. 

Valitettavasti Venäjällä sama asetelma toimii edelleen. Siihen verrattuna suomalaiset naiset elävät paljon tasa-arvoisemmassa maailmassa, vaikka onkin vielä petrattavaa. Täällä sentään puhutaan ääneen tasa-arvo -ongelmista ja niihin vaaditaan muutoksia - Venäjällä suurin osa naisista ovat niin aivopestyjä, ettei ne näe moiselle tarvetta.

Muutettuamme Suomeen muistan hyvin, kuinka ihmettelin, miksi suomalaiset naiset pukeutuvat tuulipukuun ja lenkkareihin. En ihmettele enää, kaikkihan saa laittaa päälle mitä lystää. Ja juuri tämän takia haluaisin voivani laittaa korkeat korot ja kotelomekon ja olla silti vakavasti otettava henkilö. Jos itsenäinen nainen saa painaa kadulla tuulipuvussa niin miksi naisellisuutta korostava laitettu nainen on hutsu?

Sain horon leiman aika pikaseen, koska eihän kukaan tavallinen tyttö käytä korkoja yläasteella, lukiossa tai työpaikalla! Puhumattakaan siitä, että yhdistää ne johonkin mekkoon tai tiukkaan hameeseen - huh huh! Se on pomojen huomion kerjäämistä sellainen! Tyylini on muuttunut niiltä ajoilta osittain juuri sen takia, etten jaksa koko ajan muiden naisten arvostavia katseita.

Tänä päivänä mä en toivo saavani jättiläisiä kukkakimppuja ja timantteja. Mä toivon kunnioitusta. Niin miehiltä kuin myös muilta naisilta. Annetaan kaikkien kukkien kukkia tai itse asiassa rohkaistaan niitä kukkimaan vielä värikkäämmin vaikkapa sanomalla kaunis sana tai edes jättämällä arvostelut pois. 

 

xx Yulia

Uuden alku

Uuden alku

Venäläiset letut

Venäläiset letut