Dolce vita - Unelmia Italiasta

Dolce vita - Unelmia Italiasta

Kun ulkona sataa lunta ja räntää, ajatukset vievät minut Italian rannikolle. Kävin Italiassa jo kahdesti. Ensimmäisen kerran olin talvella Venetsiassa, enkä ole koskaan sen jälkeen nähnyt kauniimpaa kaupunkia. Toisen kerran olin puoliksi tyhjässä Roomassa elokuussa, kun Italialaiset pitävät kesälomansa. Italia kiehtoo minua uudelleen ja uudelleen valpolicellalla ja gorgonzolalla, prosciuttolla ja gelatolla. Seuraavan kerran haluaisin lähteä nykyään niin trendikkäälle Amalfin rannikolle.

f06b7e8623b5181e1ce049170abebeae.jpg

Lentäisin ensiksi muutamaksi päiväksi Roomaan. Katolilainen mieheni ei ole koskaan nähnyt tätä kristittyjen Mekkaa. Sieltä ottaisin vuokra-auton ja suuntaisin Napolin kaupunkiin syömään kuuluisaa napolilaista pizzaa. Roomasta Napoliin on vain kolme tuntia ajomatkaa. Napolista lähtisin ajamaan rannikkoa pitkin pysähtyen ihanissa rantakaupungeissa: Pompeii, Sorento, Positano, Praiano, Amalfi, Ravello ja kenties mitä muuta sieltä tulisi vastaan. Monesta rannikon kaupungista pääsee myös laivalla Caprin saarelle.

Road trip –tyyppisillä reissuilla pääsee näkemään paljon enemmän, mutta toisaalta rentoutuminen jää silloin kakkossijalle. Erityisesti raskaalta tällaiset lomat tuntuvat lasten kanssa. Unelmoida saa aina!

kuvat Pinterest


Valentina

coffeelove

coffeelove

Kyoto

Kyoto