falafelit

falafelit

Postasin jo tovi sitten meidän insta-storyyn kuvan omasta lunchista. Kyselin samalla, kiinnostaako resepti ja kiinnostihan se! Yleensä keittiö ei ole meikäläisen valtakuntaa, mutta falafelien väsääminen on useampaan otteeseen jäänyt mun harteille. Oon vissiin vaan niin hyvä käyttämään tehosekoitinta?

Resepti on pitkälti sama kuin Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege-kirjassa, olen muuttanut vain muutamia asioita oman suuhun sopivimmiksi.

IMG_2690.jpg

 

AINEKSET 

250g kikherneitä

2rkl vehnäjauhoja

1rkl jeeraa

1tl korianteria

1tl paprikaa

ripaus chiliä

ripaus suolaa

yksi pieni salottisipuli

yksi iso valkosipulinkynsi

kourallinen lehtipersiljaa

1/2dl oliiviöljyä

VALMISTUS

Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja ne sileäksi tahnaksi. Pyörittele taikinasta pallerot (itse saan n.10kpl) ja paista 200C uunissa 30min. Käännä ne puolessa välissä. Tarjoile hummuksen (jos et jaksa väsää itse, osta Lidlistä, siellä on paras valmis hummus), tzazikin ja ajvar-tahnan (tätä saa aasia/intia/afriikka-kaupoista) kanssa. Voilà!

 

xx Yulia

san sebastián

san sebastián

madrid

madrid