Kevätsiivous

Kevätsiivous

Parin viime viikon ajan olen ollut erittäin onnellinen. Tähän on monta syytä kuten säännöllinen treenaaminen, vapaa-ajan viettoa parhaassa seurassa, mutta kaikesta selkein onnellisuus boosteri on ollut kirkas kevätaurinko! Itselläni ei ole inhokki, taikka lempi vuodenaikaa, mutta koen silti kevään olevan vuodenajoista ristiriitaisin. Se on uuden alku ja ehkä jopa vanhan loppu. Jääkööt kaamos-kammo ja kynttiläiltamat, päivät pitenee ja arskat pääsee käyttöön.

Istun ruokapöydän äärellä aamiaisella ja järkytyn. Hiljattain muutetussa asunnossa ei ikkunoita ole pesty, noh ehkä ikinä ja ”juuri” imuroitu tammilattia ei anna armoa. Mutta ei se mitään! Tämän kevään agenda on pehmeät dedikset ja jatkuva zen.

IMG_3125.JPG

Viime keväänä luin erään silloin kovassa huudossa olevan kirjan, Kon Mari:n (uhka vai mahdollisuus..?). Kirja on täynnä hyviä nixejä, joita on helppo soveltaa omaan elämään. Kaapeista lähti ne silloiset turhat, ei käyttöön päässeet vaatteet ja tilaa tuli rutkasti uusille helmille (he he). Vuosien varrella olen oppinut monia hyviä juttuja, joista yksi parhaimmista on äitini opettama ”köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa”- ajattelutapa.  Samaa ideologiaa ajaa sanonta ”buy less, focus on quality”. En todellakaan sano, että pelkät merkkituotteet ovat luotettavia ja hintansa wörttejä, vaan tärkeää on tutkia tuote. Kemikaali-cocktailit kannattaa suoraan jättää kauppaan. Kledjut, joissa on käytetty monia eri kuituja on yleensä lyhytikäisiä.  Tiukka mekko saattaa olla jätesäkki ja se lemppari oversized-huppari onkin crop-mallia ensimmäisen pesun jälkeen, not nice! Joten, vinkki vitonen, panosta luonnonkuituihin. Ne hengittää eri tavalla, ovat iholle lempeitä ja kestävät käyttöä. Välillä tulee kuitenkin tehtyä herkkuja heräteostoksia, jotka antavat pientä makua vaatekaappiin. Ehkä niistä on hyvä pitää kiinni, jos vaikka teemapirskeet sattuisi ilmaantumaan kalenteriin tai harmaata päivää haluaa piristää paljeteilla.

-Bradshaw knows..!

-Bradshaw knows..!

Kevätsiivous ei kuitenkaan koske pelkkää vaateosastoa vaan ihan koko kotia. Tavoitteena on helposti siivottava kokonaisuus, jossa myös vaateläjille olisi oma paikka (aika ideaali tilanne eikö?). Kaikilla löytyy varmasti SE tuoli, jonka päälle on helppo heittää ihan kaikki tavarat ja vaatteet , joilla ei ole varsinaista paikkaa… Koti on koti, paikka jossa eletään, ja koen että elämisen jälkiä pitää olla havaittavissa. Liian steriili koti on kuin Ikean kuvastosta, jossa plussana seinällä on ”hieno” ja erityisesti omaperäinen teksti; ”Live, Love, Laugh” TAI ”Home is where your heart is” …

Uskon kuitenkin että siisteys on asia minkä kanssa hyvin monet meistä kamppailee. Ja antaa sen olla, ei se maailma siihen kaadu. Jos silti on sellainen olo, ettei kotiin ole kiva mennä sotkujen keskelle, on karsinnalle tullut oiva aukko. Ihan kaappi kerrallaan (tälle tarvitset ehkä kokonaisen viikonlopun aikaa) tulee jokaisen tavaran käytävä läpivalaisussa. Jos käyttöä ei ole, tai lähinnä ole ollut aikoihin, niin paa juttu kiertoon - As simple as that! Voin taata ettei tämän rituaalin jälkeen enää ahdista ja kodista tulee jälleen se mesta mistä ei halua poistua minnekään!

 

-Linda

werner

werner

coffeelove

coffeelove