Kyoto

Kyoto

Kun ajattelen japania, näen edessäni miljoonittain katuvaloja, ramen-mestoja, hyvin pukeutuneita ihmisiä ja polkupyöriä.  Väriloisto on ikuinen, jokainen kaupunki on miljoonakaupunki ja vihreä tee pidentää ikää.

Koen että elämässä haasteet kannattaa ottaa mahdollisuutena, joten miksei kokea japanin yhtä kulttuurillisesti rikkainta kaupunkia yhdessä päivässä? Call me crazy, mutta se oli todellakin sen arvoista! Yhden päivän seikkailut ovat kuitenkin hektisiä, tiedättekö vähän kuin olisi osallistujana amazing race- kisassa. Kiirettä pitää, mutta huolta ei ole, japanissa luotijuna kulkee.

IMG_3540.jpg

Kyoto on teehuoneiden, temppeleiden ja geishojen it-kaupunki. Alueella on kaiketi yli 2000 temppeliä, joista jokainen on ainutlaatuinen. Kävinkö yhdessäkään? –en, ”se jääkööt ensi kertaan”. Sää oli kuin morsian, joten bambu-metsässä hengailu oli omalla listalla sijalla 1. Fushimi Inari-alueen katsastus ja aidon geishan bongaus kuului myös päivän agendaan.

Junaliikenne Kyotossa on erittäin sulavaa. Alue on niin suuri, että junailu tulee tarpeen. Lähijunat ovat japanilaisittain erittäin siistejä ja söpöjä. Lipunmyyjä kumartaa aina astuessa sisään uuteen vaunuun eikä kukaan valita liian vähäisistä istumapaikoista (länsimetro…).

IMG_3442.JPG
IMG_2147.JPG

Arashiyama, bambu-metsä on kauneimmillaan keväällä, kun kirsikkapuut kukkii. Näin ystävänpäivänä ei vielä päästy nauttimaan kukkaloistosta (jääkööt tämäkin siis ensi kertaan). Pientä kaamos-kammoa on ehkä ollut havaittavissa, joten aurinkoinen sää oli erittäin tervetullut. Bambu-metsän syöverissä ne pienimmätkin huolet katosivat ja totaalinen zen-mode iski!

Heikkouksiini on aina kuulunut liika-suunnittelu. Kammoan karttoja ja koen että parhaat spotit löytyy vähän puoli vahingossa, eikö!? Välillä karttaa kuitenkin tarvitsee, jotta löytää perille ”määränpäähän”. Japani on siitä siisti maa, että kaikki on tehty ajatuksella, ja kartan luku on ihan suht helppo tehtävä.

IMG_3504.jpg

Next up- Fushimi Inari! Kyseessä on siis tietynlainen porttialue, joka koostuu sadoista porteista. Portit ovat oransseja, teetetty lahjoiksi riisin jumalalle. Mitä isompi portti- sitä rikkaampi lahjoittaja… Japanissa kyseisiä alueita on useita, mutta Kyotossa Fushimi Inari alue on poikkeava, suuren koonsa takia.

Kiireen keskellä saattaa unohtaa sen tärkeimmän, eli tankkauksen. Ruokakulttuuri on Japanissa fantastinen, yksi omasta lempparista. Ramen, sushi, soba- bring it on! Sirkat ja muut ötökät jätän ilomielin muiden syötäviksi. Japanissa tämä buumi ei onneksi ole koitunut ongelmaksi ja aitoa ruokaa saa vaivattomasti mistä vaan. Katukanasta fine dining menoihin asti, on variaatio runsas ja monia miellyttävä. Maassa maan tavalla- pätee ruokaan. Mäkkärissä en käy juuri koskaan ja muut jenkkiketjut jääkööt jenkkilään.

IMG_3516.jpg

Kamera oli päivän päätteeksi yhtä kimonoloistoa! Mimmit olivat niin vimosen päälle, päästä varpaisiin mietittyjä kokonaisuuksia, että oma mustavalkoinen habitus katosi väkijoukkoon kuin tuhka tuuleen. Viimeinen junapysäkki oli Gion, THE geisha alue. 

Jos liput on hankittu Japaniin ja aikaa on, suosittelen ehdottomasti Kyotoa. Vaikka kirsikkapuun kukintaan onkin vielä viikkoja aikaa, on kevät siellä jo pitkällä. Eli ei muuta kun matchalatte kouraan, ja bambu-metsään rentoutumaan!

 

-Linda

Dolce vita - Unelmia Italiasta

Dolce vita - Unelmia Italiasta

when it's shit outside

when it's shit outside