madrid

madrid

Kun Linda kertoi olevansa enemmän spontaani matkaaja niin meikäläinen on research-tyyppi. Rakastan lippujen ja hotellien varaamista, ravintola-arvioiden lukemista ja muutenkin kaupunkiin tutustumista näin netin ihmeellisen maailman kautta. Tokihan suurin osa mun suunnitelmista ei toteudu, koska en kuitenkaan jaksa juosta paikasta toiseen vaan haluan ottaa lungisti.

Koska suunnittelu on mulle niin olennainen ja ihana osa matkustamista niin mua ei ole koskaan harmittanut, vaikka muutama "must see" jäisi näkemättä. Aion kuitenkin tulla samaan kohteeseen uudestaan, kerta vielä jää jotain koettavaa - ja ainahan sitä jää.

Mutta Madrid! Kun lennot oli tsekattu niin selasin taas tapani mukaan reilut 100 erilaista hotellia, kunnes löysin täydellisen. Dear Hotel Madrid ei pettänyt paikan päällä, se oli kaikkea sitä, mitä kuvat lupasi ja paljon enemmän henksun ja aamupalan muodossa. 10m2 miniluukut kokolattiamattoineen ei ole mun juttu. Näin vähän aikuisempana tyttönä haluan pötköttää aamuisin valkoisissa lakanoissa jättiläisessä sängyssä ja tilata pirtelöitä room servicesta - Dearissa molemmat natsas. Hotellin sisutus on tyylikäs ja aamiainen vailla verta (ja se on paljon mun suusta sanottuna, olenhan aamupalanatsi)! Jos kuvittelet, että tästä pitää pulittaa useampi huntti yöstä niin ei - hinta oli mun mielestä enemmän kuin ystävällinen kun ottaa huomioon, että hotelli sijaitsee ihan pelipaikoilla!

Heti asumisen jälkeen tärkein on ruoka. Oikeastaan ruokamatkailu on ainoa, mitä meidän perheessä harrastetaan. Me ei oikein voida vaan mennä jonnekin ravintolaan, koska mahdollinen ruokapettymys on musertava. Siksi mä mielelläni käyn läpi hulluja määriä rafla-arvosteluja, ig-tilejä ja googlen tähtimerkintöjä. Tripadvaiser taas on mielestäni ihan shaisse paikka, niiden top10 kuuluu vain turistirysät ja mcdonaldsit. Itse tsekkaan NYC Timesin ja Time Outin arvostelut ja alan follaa paikallisia foodieita igssä, yksi hyvä kikka on myös katsoa jos kaupungista löytyy Vicen Munchiesista jakso (toi kanava kannattaa ottaa muutenkin haltuun!) - niistä koostuu mun täydellinen raflaplääni.

Tällä kerta Madridin kohokohta oli Mezcal Lab. Just for the record, samassa tilassa sijaitsee samojen omistajien toinen rafla, joka sai tänä vuonna ensimmäisen Michelin tähden. Me kuitenkin säästettiin valkoiset liinat (ja rahat) toiseen kertaan ja mentiin chilliin lounge-henkiseen Mezcaliin. Nimensä mukaan paikka on erikoistunut mezcaliin eli agaavesta tislattuun viinaan, siksi drinkit on tehty sen pohjalta ja ovat muuten erinoimaisia! Ruoka on tacopainotteista ja kulkaas kun ne tacot ovat very muchos muy bien eli taivaallisia! Menkää ja syökää! Mutta muistakaa varata pöytä!

Lopulta vielä taidetta, hengausta ja shoppailua. Juurikin tuossa järjestyksessä. Ensimmäistä löytyy Museo del Pradosta ja Reina Sofiasta riippuen siitä, millaista taidetta fiilaa. Hengausta kannattaa harjoittaa Crystal Palacen huudeilla puistossa tai pyöriä ja ihmetellä paikallista Kallion ja Rööperin sekoitusta eli Malasanaa aluetta. Shoppailua löytyy ihmisiä ja luontoa tappavista korparaatioista Manolo Blahnikin putiikkiin ja viikonloppukirppariin torilla.

Oltiin Madridissa kaksi päivää ja olisimme viihtyneet vielä päivän tai pari lisää. Koska aika loppui kesken niin mun pläänistä jäi muutama kohde seuraavaan kertaan. Ottakaa te tulevat Madridiin matkustavat nekin haltuun! 

Raflat - Bocadillo de Jamón y Champan, Arroceria Casa de Valencia, Taberna los Delgado, Ribeira do Mino, Tasca Celso y Manolo, CEBO ja taidegallerian näköalabaari Circulo de Bellas Artes.

Kahvila - Salon des Fleurs.

Viinikaupat - Wine Attack ja Enoteca Barolo.

Nähtävää - Tabacalera artsypaikka vanhassa tupakkatehtaassa, Puerta de Atocha juna-asema ja San Fernando se oikeasti paikallinen tori.

 

xx Yulia

falafelit

falafelit

Uuden alku

Uuden alku